There seems to have been a slight problem with the database.

Database error :

Link-ID == false, connect failed
mysql error:

mysql error number:

Date: Sunday 24th 2021f October 2021 04:57:56 PM
Script: http://www.autobanden-wereld.nl/home/mediam/domains/autobanden-wereld.nl/public_html/index.php
IP Address: 3.235.179.111There seems to have been a slight problem with the autofrm database.

Database error :

cannot use database autofrm
mysql error:

mysql error number:

Date: Sunday 24th 2021f October 2021 04:57:56 PM
Script: http://www.autobanden-wereld.nl/home/mediam/domains/autobanden-wereld.nl/public_html/index.php
IP Address: 3.235.179.111


Autobanden Wereld - Zomerbanden Tests

Auto Nieuws

Forum

Forum

Contact

Contact

Vraag & Antwoord

Vraag & Antwoord

Zomerbanden test


Het belang van dit soort onafhankelijke bandentests wordt steeds groter. In de eerste plaats moeten banden een continue technische ontwikkeling doormaken om gelijke tred te houden met de evolutie van de auto zelf.
Daarnaast worden er in toenemende mate via wetgeving eisen aan banden gesteld (denk aan geluidsproductie). Tenslotte komen er steeds meer bandenmerken op de markt. Een kritische vergelijkende bandentest beoordeeld of banden op een veilige manier aan alle vereisten voldoen en biedt consumenten zodoende een leidraad om tot een verantwoorde aanschaf te komen.

Resultaten


De geteste bandenmaat 175/65 R 14 T wordt vooral bij voertuigen met wat minder vermogen en weinig sportieve ambities toegepast. De prestaties op droog wegdek van het testveld liggen volgens verwachting dan ook op een middelmatig niveau. Slechts enkele banden springen er op dit testonderdeel met zeer goede prestaties uit. Vermeldenswaard is dat alle banden dit jaar de zware hoge snelheidsbeproeving hebben doorstaan.

Bij de test van de maat 195/65 R 15 H is het gezamenlijk niveau van het testveld hoog. Ondanks dat dit een bandenmaat zonder uitgesproken sportief karakter is, zijn de rijeigenschappen van de testproducten op droog wegdek zeer goed. Bij de prestaties op nat wegdek en wat betreft de slijtvastheid is er veel meer onderscheid tussen de afzonderlijke banden. Vier banden vinden geen optimale oplossing voor het conflict tussen nat weer eigenschappen en slijtvastheid zodat hier slechts als eindoordeel beperkt aan te raden vergeven kan worden.

Testconclusie


Ook in deze test blijkt weer dat er geen verband is tussen eindbeoordeling en prijs van een band. Een product uit de hoogste prijsklasse is geen garantie voor uitgebalanceerde veiligheid en een product uit een lagere prijsklasse kan wel degelijk tot de beste behoren.

De winnaars met een maximale score van vier sterren:

175/65 R 14 T

  • Pirelli P 3000 Energy
  • Continental EcoContact 3
  • Nokian NRT 2
  • Pirelli P6

195/65 R 15 H

  • Pirelli P 6
  • Bridgestone Turenza ER 300
  • Maloya Futura Primato